Meubelen

Om een zo gevarieerd mogelijke collectie meubelen en accessoires te kunnen aanbieden kopen wij inboedels op en gaan wij inkopen op veilingen in verschillende landen. Eerste instantie waren we vooral op zoek naar mooie antieke en speciale meubelen. Omdat wij ook restaureren is een meubel met een beschadiging bij ons ook niet gelijk afgeschreven.

Dankzij de kennis van Jeroen Lohman kunnen we een zeer gevarieerde collectie meubelen en accessoires aanbieden. Na de opleiding “antiekhandelaar” van 4jaar te Brugge en de nodige kennis na al die jaren, kunnen we voor op op zoek gaan naar een mooi meubelstuk uit een bepaalde periode of stijl welke bij u past.

Ook leveren wij meubelen op maat.
Gespecialiseerd in het maken van meubelen in oud en nieuw eiken. Uw wensen zijn onze opdracht. Denk hierbij aan kasten met speciale details, tafels, keukenblokken in robuuste stijl. Ook outdoor keukens in diverse materialen behoren tot onze specialiteiten. Badkamermeubelen in combi met bv Belgisch arduin als wasbak is zomaar een item dat we regelmatig mogen uitvoeren.

Kortom voor zowel oude- en nieuwe meubelen als restauratieprojecten kunt u bij ons terecht.

Restauratie

Ook zijn wij een van de weinige bedrijven die ook nog op de ouderwetse manier meubelen restaureert. Antieke meubelen welke beschadigd zijn restaureren we graag terug in originele staat voor u. Wij leveren hiervoor altijd eerst een offerte omdat dit soms danig in de papieren kan lopen.
Van fineer terug aanbrengen aanbrengen, op kleur zetten en dan netjes politoeren zodat het meubel zijn glans weer terugkrijgt. Maar ook ontbrekende stukjes hermaken en terug bevestigen.
Restauratie houdt niet alleen oude meubelen in maar kan ook voor uw nieuwe meubelstukken gelden, zoals pootjes van onder een stoel, kastje of tafel terug herstellen of compleet opnieuw maken en bevestigen.

Ook het “pimpen” van uw meubelen verzorgen we graag voor u. Bv eerst borstelen of zandstralen van uw eiken dressoir en daarna voorzien van een krijtverf of een olie, gekleurd naar uw wensen. Zittingen van eenvoudige stoelen verzorgen wij ook. Zo hebben we laatst voor een klant oude Cadzandse knopstoeltjes voorzien van nieuwe zittingen met een jutte bovenbekleding wat gelijk een compleet andere, stoere “look” gaf aan deze simpele stoeltjes.
Kom gerust eens binnen om uw wensen te bespreken.